Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Σαντορίνη – 7ο Δελτίο Τύπου

Σαντορίνη – 7ο Δελτίο Τύπου

Ανάβυσσος 1.06.2023

Το πρόγραμμα «Water matters-Αύξηση της Γνώσης για τη Σημασία της Καλής Κατάστασης των Υδάτινων Σωμάτων», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Διαχείριση Υδάτων» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021), με Διαχειριστή Προγράμματος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υλοποίησε κατά το χρονικό διάστημα 4 με 6 Μαΐου 2023 τη τρίτη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας, στη Σαντορίνη, όπου συμμετείχε και η Δρ. Βάζου Έλλη Υπεύθυνη Δημοσιότητας από το ΧΜ-ΕΟΧ | EEA Grants, Εθνικό Σημείο Επαφής.

Σαντορίνη - 7ο Δελτίο Τύπου - Το νερό μας αφορά

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών και των μαθητών του νησιού πραγματοποιήθηκαν ποικίλες βιωματικές δράσεις, δράσεις πεδίου και δράσεις στο σχολικό περιβάλλον, όπου συμμετείχαν  μαθητές/τριες από το Δημοτικό Σχολείο Πύργου και το Δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου, μαθητές/τριες του Γυμνασίου του Εμπορείου, καθώς και ομάδα προσκόπων του νησιού. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εξοικονόμηση του νερού στην καθημερινότητά τους, να παρατηρήσουν ζωικούς οργανισμούς του γλυκού νερού με τη χρήση στερεοσκοπίου και να μετρήσουν φυσικοχημικές παραμέτρους σε δείγματα νερού. Συνολικά, σε όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συμμετείχαν περισσότερα από 130 άτομα.

Ευχαριστούμε την κ. Μαυρομάτη Δήμητρα από το ΛΤΘ και τον κ. Ορφανό Μανώλη από την ΔΕΥΑΘ για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση της ημερίδας – science café.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο συνολικά, αλλά και τις δράσεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν στην Σαντορίνη μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του έργου, https://water-matters.hcmr.gr/

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Pin