Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Κάλυμνος – 16ο Δελτίο Τύπου

Κάλυμνος – 16ο Δελτίο Τύπου

Ανάβυσσος 12.12.2023

Το πρόγραμμα «Water matters-Αύξηση της Γνώσης για τη Σημασία της Καλής Κατάστασης των Υδάτινων Σωμάτων», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Διαχείριση Υδάτων» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021), με Διαχειριστή Προγράμματος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υλοποίησε κατά το χρονικό διάστημα 27 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου 2023 την έβδομη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αειφορική διαχείριση του νερού  στη γραφική Κάλυμνο.

εικόνες απο την δράση στη Κάλυμνο

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών και των μαθητών του νησιού πραγματοποιήθηκαν από τις 27 ως και τις 30 Νοεμβρίου ποικίλες ενημερωτικές και βιωματικές δράσεις στο σχολικό περιβάλλον, όπου συμμετείχαν μαθητές/τριες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως, το 1ο το 2ο και το 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου, καθώς και το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου.

εικόνες απο τη δράση στην κάλυμνο

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του έργου και να συζητήσουν για την ορθή διαχείριση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου στον τόπο τους που δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω της αυξημένης κατανάλωσης.

Επιπλέον οι μαθητές/τριες είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν με τη χρήση στερεοσκοπίου, ζωικούς οργανισμούς του γλυκού νερού (βενθικά μακροασπόνδυλα) καθώς και μικροσκοπικά φύκη (Διάτομα) με τη χρήση μικροσκοπίου, και να εξοικειωθούν με αυτούς τους σημαντικούς οργανισμούς για την καταγραφή της ποιότητα των επιφανειακών υδάτων γλυκού νερού.

 Συνολικά περισσότεροι από 250 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις δράσεις.

Επιπλέον στις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας Δήμου Καλυμνίων, μια εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου όπου την παρακολούθησαν περισσότερα από 20 άτομα (εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, επαγγελματίες).

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Πικραμένο για την υποστήριξη της εκδήλωσης ως ομιλητής  καθώς και  τον κ. Δρόσο Ταυλάριο υπεύθυνο της αίθουσας «Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας» για την άψογη συνεργασίας του στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Κατεβάστε εδώ το 16 Δελτίο Τύπου.

Pin