Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Κάλυμνος, Τέλενδος και Ψέριμος – 8ο Δελτίο Τύπου

Κάλυμνος, Τέλενδος και Ψέριμος – 8ο Δελτίο Τύπου

Ανάβυσσος 22.06.2023

Το πρόγραμμα «Water matters-Αύξηση της Γνώσης για τη Σημασία της Καλής Κατάστασης των Υδάτινων Σωμάτων», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Διαχείριση Υδάτων» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021), με Διαχειριστή Προγράμματος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υλοποίησε κατά το χρονικό διάστημα 15 με 20 Μαΐου 2023 τη τέταρτη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας και στα 3 νησιά του Δήμου Καλυμνίων (Κάλυμνο, Τέλενδο και Ψέριμο).

Κάλυμνος, Τέλενδος και Ψέριμος - 8ο Δελτίο Τύπου "Το νερό μας αφορά"

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών και των μαθητών/-τριών των νησιών πραγματοποιήθηκαν ποικίλες βιωματικές δράσεις, δράσεις πεδίου και δράσεις στο σχολικό περιβάλλον, όπου συμμετείχαν μαθητές/τριες από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, το 6ο Δημοτικό, το Δημοτικό Τελένδου, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου, καθώς και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Καλύμνου. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εξοικονόμηση του νερού στην καθημερινότητά τους, να παρατηρήσουν ζωικούς οργανισμούς του γλυκού νερού με τη χρήση στερεοσκοπίου, να μετρήσουν φυσικοχημικές παραμέτρους σε δείγματα νερού και να συμμετέχουν σε μια βιωματική δράση τοποθέτησης ενός αυτόματου σταθμού παρακολούθησης υδάτων στη περιοχή Βαθύ. Συνολικά, σε όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Καλυμνίων για τη συνεργασία του στη διοργάνωση της ημερίδας – science café στην αίθουσα «Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας Δήμου Καλύμνου».

Κατεβάστε το 8ο Δελτίο Τύπου εδώ.

Pin